SOCIAL MEDIA

image/svg+xml
sobota, 27 lutego 2016

Dose of Colors Matte Lipstick | Stone – Matowa pomadka w płynie: recenzja, swatche, makeup

Dose of Colors Matte Lipstick | Stone – Matowa pomadka w płynie: recenzja, swatche, makeup
W sferze beauty nastała era matowych, długotrwałych pomadek do ust, wypierając trochę błyszczyki i produkty o wykończeniu kremowym. Ja sama również je polubiłam, ze względu na to, że długo się utrzymują na ustach, nie kleją się, podoba mi się jak wyglądają. Dużą popularność, głównie na zagranicznym Youtubie i blogach, zdobyły pomadki w płynie amerykańskiej firmy Dose of Colors. W Polsce są niestety niedostępne stacjonarnie. Swój egzemplarz nabyłam na www.glowstore.pl – jest to sklep internetowy, który w swoim asortymencie ma takie marki jak Anastasia Beverly Hills, Colour Pop, Morphe Brushes, Makeup Geek, Jeffree Star i inne. Trwałość ______________ To, co wyróżnia pomadkę Dose of Colors, to wyjątkowa trwałość. Pozwólcie, że zobrazuję to na trochę niecodziennym przykładzie. Gdy otrzymałam przesyłkę z pomadką, od razu zrobiłam swatche na dłoni. I zajęłam się myciem pędzli. Po zakończeniu tej jakże „przyjemnej” czynności, ze zdziwieniem zauważyłam, że kolor nanies
poniedziałek, 22 lutego 2016

Kitchen Book: Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami

Kitchen Book: Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami
Cześć :) Dzisiaj będzie trochę o gotowaniu, zapraszam :) Zapewne wiele osób może uznać, że tematyka kurczaka jest tak oklepana, że właściwie możemy połączyć go ze wszystkim - i tak będzie dobrze. I częściowo będą mieć rację, zepsuć kurczaka jest bardzo trudno. Ja jednak zaproponuję Wam dzisiaj połączenie smaków z pozoru dziwne – miód, masło orzechowe, czosnek, sos sojowy? Czy to w ogóle się „dodaje”? ;) Dodaje i powiem więcej -  naprawdę fajnie smakuje. I nawiązuje trochę do azjatyckiego stylu, więc mamy trochę egzotyki na talerzu, gdy za oknem szaro. Składniki (na 3-4 osoby lub dwa dni ;D): (czas przygotowania – ok. 45 min) ·       Podwójny filet z kurczaka ·       Papryka żółta, papryka czerwona ·       Mała cukinia ·       Dwie małe cebule czerwone ·       3 większe pieczarki ·       Przyprawy: pieprz ziołowy, papryka słodka, miód, sos sojowy, ocet ryżowy (zamiast niego może być np. winny lub jabłkowy), sos czosnkowy z miodem TaoTao (jeśli nie macie, to